Transporter dine knive forsvarligt og lovligt

Sådan transporterer du dine knive forsvarligt og lovligt

Får alles sikkerhed er der nogle få ting du skal tænke over når du transporterer dine knive til og fra slibning.
Det er vigtigt at du ALTIS pakker dine knive ind i avispapir eller et viskestykke Pak den stramt oghold det sammen med elastik, tape eller bånd. Kom herften "pakken" i en kasse eller pose. 
Sender du knivene til slibning med posten, anbefaler vi at du bruger en papkasse til forsendelsen. Så passer du både på postmanden og os!
Du overholder knivloven, hvis du følger vejledningen her, og du kommer ikke i problemer, hvis du bliver stoppet af politiet.

  Sådan transporterer du dine knive

  1. Er du gående eller med bus, så læg de indpakkede knive i rygsækken.
  2. Er du på cykel/knallert eller motorcykel, så læg de indpakkede knive i rygsækken.
  3. Er du i bil, så læg de indpakkede knive i bagagerummet.

  Hvis du bliver stoppet af politiet, så vil de spørge dig, hvorfor du har så mange køkkenknive med. Du skal blot forklare, at de skal til slibning og evt. vise mailen fra os der bekræfter din booking til knivslibning, , og så er der ikke nogen problemer i det.

  Hvonår må man medtage en kniv på et offentligt tilgængeligt sted m.v.?

  Selvom der ikke kræves tilladelse til en kniv, er det langt fra sikkert, at den må medtages på et offentligt tilgængeligt sted m.v.

  Det er som udgangspunkt ulovligt at medtage knive sådanne steder.

  Det fremgår af knivloven, at det er forbudt at bære og besidde knive og blankvåben på offentligt tilgængelige steder, uddannelsessteder, i ungdomsklubber, fritidsordninger o.l.

  Der er dog følgende undtagelse til forbuddet

  Hvis medtagelsen af kniven sker som led i erhvervsudøvelse, eller til brug ved jagt, lystfiskeri eller sportsudøvelse eller har andet lignende anerkendelsesværdigt formål.

   

  Knivslibning er bl.a. et anerkendelsesværdigt formål!