Vælg den rigtige type kaffe

 Vælg den rigtige type kaffe

Filterkaffe, espresso, kapselkaffe, stempelkaffe og instant kaffe er de mest gængse typer kaffe.

Typen på kaffen har betydning for brygningsprocessen og for smagen af den færdige drik.

Filterkaffe

Filterkaffe er kendt af de fleste. Her løber vandet igennem den malede kaffe og et filter.

Espresso

Espressokaffe er kraftigere end filterkaffe, både i smag og konsistens. Den brygges under tryk, ved at vandet presses igennem den malede kaffe.

Espresso laves på bønner, der er ristet mørkere end bønnerne til de andre typer kaffe.

Et højt damptryk skaber skumlaget ‘cremaen’ på toppen af en espresso. Rør den gerne sammen med resten af kaffen, før du drikker den.

Stempelkaffe

Stempelkaffe laver du ikke på en maskine. I stedet står kaffen i blød i en stempelkande.

Grums i kaffen kan du undgå ved at bruge en groftkværnet kaffe.

Stempelkaffe giver mindre spild, da du hverken bruger engangsfiltre eller -kapsler.