Kafferisteriet KOPKAFFE

Vores Kafferisteri

Mange faktorer bestemmer, hvordan din kop kaffe vil være. Fra høsten af ​​kaffebønnen og dens forarbejdning, over ristning til selve tilberedning af kaffe i kaffemaskinen.

Vi udvælger grøn kaffe fra gennemprøvede leverandører med præcise oplysninger om, hvem der dyrkede kaffen og hvor. I vores retning er det vigtigste skridt på vejen til kvalitetskaffe kafferistning.

Novoroaster kafferister

Kort sagt findes der to typer kafferistere –Ttromle, det er dem man kender fra gamle film, og så moderne varmluftsriste, såkaldte "fluid-bed". Da vi besluttede, hvilket af disse to ristesystemer vi skulle benytte os af, ud fra overvejelser af ristemængder, ensartethed og fleksibel produktionskapacitet, kom vi frem til valget af en tysk-fremstillet varmluftrister - Novoroaster.

Den største fordel ved vores kafferister er selve ristestemet. Ristning med varmluft giver en mere ensartet og renere ristet kaffe. Varm luft passerer gennem glascylinderen, som den grønne kaffe hældes i, og rister hvert korn jævnt. Samtidig fører den varme luft kaffeskallerne væk, som skræller kaffebønnerne af under ristningen.

Kaffeskallerne samles derefter i en separat beholder, så de ikke brændes ved siden af ​​den ristede kaffe. Vi filtrerer derefter den varme luft med et system af filtre, der fjerner lugt og røg fra den. En behagelig duftende, varm luft kommer ud af udløbsåbningen.

En anden fordel ved vores rister, er dens profilering. Hver kaffe har sin egen temperaturprofil, og med vores ristesystem kan vi nemt og kontinuerligt differentiere mellem de forskellige kaffetyper.

Hver høst eller parti kaffe kan være forskellig, vores opgave er altid at holde den højest mulige kvalitet og derfor forbedrer og tilpasser vi hele tiden disse profiler efter det aktuelle udbud af grøn kaffe.

Kapaciteten af ​​vores rister er 2 kg grøn kaffe pr. risteproces, hvilket tager 11 til 14 minutter, afhængigt af sorten.

Køb friskristede  KOPKAFFE Kaffebønner her!