Friskristede kaffebønner skal hvile sig!

Husk at lade friskristede kaffebønner hvile inden brug

Det er en udbredt misforståelse, at jo friskere kaffebønnerne er, des bedre er smagen. Vi anbefaler, at man lader bønnerne “hvile” omkring en uge efter ristedatoen - Når vi hos KøkkenLiv rister vores KOPKAFFE kaffebønner, rister vi altid om onsdagen og lader bønnerne hvile indtil fredag hvor vi sender dem til vores kunder (eller de kan afhentes). Årsagen er, at kaffen skal bruge lidt tid til at modne og forme sin struktur, og at mange af nuancerne i kaffen simpelthen ikke er kommet frem endnu, kort tid efter ristningen.

Vores Friskristet KOPKAFFE bevarer en del CO2 og andre elementer fra ristningen, som kan påvirke smagen af den bryggede kaffe negativt hvis bønnerne anvendes for tidligt efter ristningen.

Derfor har vi  envejs-luftventiler på kaffeposerne!

Kaffebønnerne udskiller nemlig CO2 i dagene efter ristningen, og den indbyggede luftventil tillader dermed CO2’en at forlade posen, efterhånden som det udskilles fra kaffebønnerne. Når du venter med at nyde den friskristede kaffe til omkring en uges tid efter ristedato, så vil kaffebønnerne have modnet, CO2’en vil have forladt bønnerne og smagen vil derned være meget bedre.