"Tang" - Hvorfor er det vigtigt?

Ikke den tang i havet..

Knivskafter er en meget vigtig del af japanske kokkeknive. Man kan endda sige, at de er vigtigere end klingen! Japanske kokke har brug for et behageligt knivskaft, der ikke glider i deres hænder, mens de udfører ekstremt delikate og indviklede hakketeknikker, traditionelle til japanske retter. Håndtaget og håndteringen af ​​en kniv er derfor ekstremt vigtigt.


Vægten, designet, dannelsen af ​​håndtaget har sit eget navn - tangen. Dette ord refererer især til forlængelsen af ​​bladet ind i træet eller andet materiale, der udgør selve håndtaget. Denne udvidelse kan give bedre balance og kontrol, mens du skærer madvarer som fisk, kød, grøntsager osv. ud.

Der findes mange forskellige tangs, når det kommer til kokkeknive og deres håndtag. Nogle japanske kokke foretrækker en fuld tang, mens andre nyder fordelene ved kun at have en delvis tang.

Japanske kokkeknive har en tendens til at have længere og mere smalle blade end andre køkkenknive. Dette skyldes, at japansk kultur har en skik med at skære i skiver i stedet for at hakke madvarer. Det tynde blad giver mulighed for denne type snit uden at knække eller bøje, når du skærer i hårdere grøntsager såsom gulerødder, squash og græskar.

Fuld Tang

En fuld tang er, når metallet, der udgør bladet, fortsætter hele vejen igennem til enden af ​​håndtaget. Der er to hovedfordele ved denne type knivkonstruktion, balance og styrke.

Balancen i et håndtag med fuld tang er den mest bemærkelsesværdige. Med en fuld tang er der mere metal i håndtaget, hvilket betyder, at det vil være tungere end andre håndtag, der er konstrueret med kun delvise stænger eller søm af metal. Den ekstra vægt kan hjælpe, når du skærer gennem hårde genstande såsom butternut squash, vandmelon og endda nogle knogler.

Styrken ved et fuldtang håndtag ligger i, at der ikke er nogen svage punkter, da der ikke er punkter i håndtaget, som ikke er forstærket af selve bladets metal.

Delvis Tang

Et delvist tanghåndtag betyder, at knivbladets metal ikke strækker sig helt igennem til enden af ​​håndtaget, men kun strækker sig så langt.

Fordelene ved en delvis tangkniv er, at de har en lettere fremstillingsproces og resulterer i en lettere kniv, som derfor egner sig bedre til mindre hænder og lettere arbejde.

Begrænsningen ved et håndtagsdesign med delvist tang er dog, at det i sjældne tilfælde kan gå i stykker ved et fald, eller når der påføres for meget tryk under skæring af fødevarer.

Andre tangnavne, som du kan finde, inkluderer Push-, Encapsulated-, Hidden-, Rat-tail-, Stick-, Tapered-, Skeletized-, Extended-tang, men disse er alle former for et delvist tang-håndtag.