Når du har fået slebet dine knive..

Knivskarpe køkkenknive i lang tid!

Når dine knive er slebet af vores skærsliber, er de er næsten klar til brug.

Der er dog et par enkelte ting du skal være opmærksom på inden du tagere knivene i brug første gang efter en slibning. 
Det er vigtigt at du vasker dine knive grundigt (varmt vand og meget lidt opvaskemiddel) inden du tager dem i brug efter slibning. Der kan være rester af slibestøv, polérvoks og kalkaflejringer på knivene. 

Du må aldrig komme dine knive (og andre skærende redskaber) i opvaskemaskinen, det ødelægger knivens æg (den skarpe kant) og for ofte selv rustfri knive til at modtage rust.

Forlæng knivens skarphed:

  • Ved at bruge et strygestål dagligt, forlænger du knivens skarphed i væsentlig grad. Det er ikke svært og alle kan gøre det. Se vores udvalg af strygestål her.
  • Vask dine knive grundigt efter brug, og hvis kniven har træskaft, kan du med fordel oliere træet med jævne mellemrum.
  • Opbevar altid dine knive i en knivblok, i en knivholder i skuffen eller på en knivmagnet på væggen. Læg aldrig dine skarpe knive i en skuffe hvor knivene rører ved hinanden.
  • Skrab ikke med knivens æg (den skarpe side) langs skærebrættet, vend kniven om og brug ryggen.
  • Brug kun skærebrætter af enten plastik eller træ.

Har du ikke et strygestål, kan vi anbefale de keramiske strygestål. Keramiske strygestål er den eneste type der kan bruges til alle typer knive.

Vi yder 14 dages tilfredshedsgaranti på alle knivslibninger. Så oplever du, imod forventning, at knivene ikke er skarpe nok, så kontakt os og aftal en om-slibning.

God fornøjelse med dine knive. og pas på fingrene!