Hvad er "Silver Steel"

Sølvstål - 115CrV3

Sølvstål er almindeligvis kendt som værktøjsstål. Ordet sølv refererer til metallets farve, ikke sammensætningen. Dette metal er sammensat af kulstof, mangan, krom, silicium, fosfor og svovl.

Sølvstål bruges til at lave køkkengrej.

Fremstilling af sølvstål kan opnås gennem to forskellige metoder. Den traditionelle digelmetode går ud på at smelte knust malm sammen i en digel og derefter støbe det smeltede metal i barre til yderligere formning. Pulvermetoden bruger elementære pulvere, som smeltes og derefter lyn-nedkøles til barrer af rent metal. Barrerne udsættes derefter for en koldsvejseproces og føres videre til formning. Slutprocessen af ​​begge metoder involverer brugen af ​​ruller og højtemperatursmedning for at forme metallet til den ønskede størrelse og form for værktøjsemner.

Udglødet sølvstål har en hårdhed på 27 på Rockwells hårdhedsskala (RHC). Ved hjælp af forskellige metalbearbejdningsprocesser er denne legering i stand til at blive hærdet til 64 RHC. Hærdningsprocessen, der bruges til sølvstål, involverer opvarmning af metallet til temperaturer på 770-780 grader Celsius. Metallet bliver derefter lyn-afkølet ved at dyppe det i vand. I nogle tilfælde bruges olie i stedet for vand. Oliemetoden kræver højere temperaturer, og kun stænger med tynd diameter kan behandles med denne teknik.

Dette metal kan også være hærdet. Processen med anløbning af sølvstål kræver opvarmning af metallet til en indstillet temperatur og derefter opretholdelse af denne temperatur i en periode. 

Anvendelsen af ​​sølvstål er mangfoldigt. Industrielt udstyr, herunder maskiner og transportudstyr, er lavet af dette metal. Mange af de ting, der findes i hjemmet, såsom bestik og køkkengrej, er også lavet af sølvstål. På værkstedet findes dette materiale almindeligvis i håndværktøj som skruetrækkere, stanser, gravører og filer. Sølvstål bruges endda i de biler, cykler og metrosystemer, som folk bruger til daglig.