HRC - Rockwell

Hvad er Rockwell hårdhed (HRC)?

Alle vores knive er vurderet til, hvor hårde de er med det, der kaldes Rockwell-vurderingen eller målingen (aka HRC) af stålet.

HRC er smart i sin enkelthed. Den korte nemme version er den måler hvor meget af en bule/mærke en diamantspids kan lave i metallet med en afmålt vægt. Jo mindre mærket er, jo hårdere stål. Hvis du vil blive helt nørdet omkring det, læs mere om Rockwell Hardness Scale på wikipedia.

Jo højere vurdering, jo hårdere er materialet, så jo tyndere/finere kan skæret være. Derfor ser du højere vurderinger på vores knive, da de er bygget til at være skarpere og vigtigst af alt - bevarer den skarphed meget længere end blødere stål.

De fleste japanske kokkeknive er mindst 60HRC, og nogle når 65-66, hvilket er meget hårdt og kræver en vis omhu og opmærksomhed med din skæreteknik.

Dette kan i nogen grad modvirkes ved valget af stål; pulverstål kan have en meget høj HRC-klassificering (64-66HRC er almindeligt. Jo hårdere stål er, jo længere tid kan de tage at slibe, men de forbliver skarpere i længere tid (hvilket er en af ​​fordelene ved at få en god kniv for livet, mere tid brugt på madlavning frem for at slibe).